štvrtok 20. októbra 2011

24.9 - 30.9.2011 Relaxačný týždeň v Dudinciach

Ešte v marci sme sa s Majou dohodli, že pôjdeme na relaxačný pobyt do Dudiniec. Poslali sme si prihlášku a do mesiaca sa nám ozvali, že to máme schválené. Potešili sme sa.
Pobyt začínal v sobotu 24.9 a  končil v  piatok 30.9.
Maja ale prišla už vo štvrtok podvečer do Žiaru. V piatok som jej ukázala  novovybudované námestie, dali sme si zmrzlinu pri  PRIORe  a potom som sa už balila . V sobotu pred obedom nás Peter  zaviezol do Bystrice, on odtiaľ pokračoval do Osrblia a my sme sa prešli po meste, posedeli na káve a čakali na  "zberný autobus", ktorý nás zaviezol do Dudiniec až pred Penzión u Mlynárky,  kde sme boli všetci ubytovaní.


Po neskoršom obede (pretože autobus meškal, z Bystrice sme mali odísť okolo pol jednej, no autobus pre nás prišiel až po druhej) sme sa ešte prešli ku kúpeľným domom. Tam boli rozložené stánky s burčiakom, vínom, klobásami, ovocím a všelijakými dobrotami a drobnosťami. Mali tam VINOBRANIE.





Po večeri nás naše animátorky Janka, Zuzka a Simonka oboznámili s programom na celý týždeň. 
Mali sme možnosť využiť wellness na 2 hodiny, a masáž  podľa  vlastného výberu v hodnote 20 €.
Ja som si vybrala  lymfomasáž ruky. Okrem toho som si na každý deň doobjednala túto masáž, plus lymfomasáž  celého  tela a   breussovu masáž,    na ktorú som sa veľmi  tešila. Mali sme k dispozícii bazén každý deň od rána až  do  večera do 21.oo hod.                                                                                            
Hneď v nedeľu sme absolvovali wellness. Bol to vlastne pobyt v hydromasážnej vani  K dispozícii boli aj rôzne sauny. Z nich som skúsila len bylinkovú, aromatickú a tepidárium. Bola tam ešte sauna fínska, suchá, infračervená a parná. Vyskúšala som si aj striedavý kúpeľ chodidiel. Bolo to vlastne asi päť vaničiek napustených  striedavo studenou a teplou vodou, cez ktoré bolo treba prechádzať.
Okrem procedúr pre nás pripravili dva  celodenné výlety. Prvý, v utorok do Štúrova a Ostrihomu, a druhý
vo štvrtok do Antola. Maja má problémy s dlhším chodením, tak my sme ostali v Dudinciach a urobili sme si vlastný program. Keďže nás ostalo len pár, tak sme hlavne vtedy využili bazén. Bol v prízemí  a pretože bolo ešte stále pekné, dá sa povedať letné počasie, tak keď sme si zaplávali, tak sme sa trochu opaľovali na lehátkach vonku na terase.
Na každé doobedie mali pre nás pripravený kreatívny program. Naučili sme sa maľovať na sklo




lepiť servítky na rôzny podklad

a urobili sme si pekné náramky


Kto mal záujem, tak sa po poobediach a večeroch zúčastňoval rôznych súťaží a spoločenských hier.
Vo voľnom čase, ktorého sme mali skutočne veľmi málo, sme sa prešli po Dudinciach, pozreli si kúpeľné domy a posedeli pri zákusku a káve.
K dispozícii sme mali aj biliardový stôl a aj sme si zahrali. Na to, že Maja tágo držala v rukách prvý krát, jej to išlo celkom dobre.
Okrem  toho že sa Janka, Simonka a Zuzka o nás starali a pripravili nám pekný a pestrý program, bolo aj ubytovanie veľmi pekné a takisto aj strava bola výborná, bolo jej dosť a všetko bolo vždy pekne naservírované. Na posledný večer pre nás upiekli dve torty - jedna bola ľahká ovocná a druhá čokoládová
a pripili sme si pohárom dobrého vínka. A do neskorých hodín sme sa zabávali na diskotéke.
Na tento relaxačný pobyt budem dlho spomínať a pokúsim sa ho zúčastniť aj budúci rok.
Všetky fotky z Dudiniec sú v albume

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára